Hoppa till huvudinnehållet

Omtag för industrimark: ”Det är jätteviktigt utvecklingsmässigt för kommunen”

Publicerad:
Cecilia Albertsson (M).
Cecilia Albertsson (M). Foto: Göran Persson

Hällefors kommun ska röja industrimark för att göra den mer attraktiv. Däremot finns det inga pengar nu för att projektera för nya industri- och verksamhetslokaler på Hällefors södra industriområde. Vid kommunstyrelsen senaste möte beslutades att avsluta ärendet kring projektering av industrimark.

Cecilia Albertsson (M), ordförande i kommunstyrelsen, framhåller att det måste göras ett omtag i sin helhet när det gäller kommunal industrimark. Hon säger att det är väldigt viktigt att kommunen har industrimark att erbjuda när det kommer förfrågningar från olika företag om eventuella etableringar.

– Det är jätteviktigt utvecklingsmässigt för kommunen, säger Cecilia Albertsson som framhåller att kommunen har god tillgång på billig industrimark.

Lades på is

Det var år 2017 som kommunförvaltningen fick i uppdrag av kommunstyrelsen att projektera för nya industri- och verksamhetslokaler på Hällefors södra industriområde under åren 2018-2019. Planen var att projekteringen skulle finansieras med kommunstyrelsens strategimedel för verksamhetsåret 2018 respektive 2019.

Det var förvaltningen som hade önskemål om att projektera området. Men projekteringen lades på is under 2018 och 2019, eftersom förvaltningen var tvungen att omprioritera i sitt arbete kring markfrågor.

Men nu framgår det att de medel som avsattes för verksamhetsåret 2017 för detta ändamål inte längre finns tillgängliga.

Ska röjas

Det har dock tagits beslut om att röjning av det aktuella området ska göras i år. Genom att röja och iordningställa området så ska det bli mer visuellt attraktivt och därmed blir det aktuellt med marknadsföring. Arbetet med slyröjning och iordningställande ingår i den nya organisationen för park- och skogsförvaltning.

Men det finns dock ingen plan för projektering av området. Det konstateras att ett omtag krävs gällande helheten av kommunalägd industrimark, när delar av den större industrifastigheten Jeppetorp 2:5, kommer utarrenderas till solcellspark.

Artikeltaggar

BeslutCecilia AlbertssonEkonomiFörvaltningHälleforsIndustrierKommunstyrelsen

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.