Hoppa till huvudinnehållet

Rivningen av Hotel John upphandlas – då kan den tidigast starta

Publicerad:
Patrik Fornander (M), ordförande i kommunstyrelsens teknikutskott, hoppas att upphandlingen för rivningen av Hotel John-fastigheten i Filipstad ska bli klar under november-december.
Patrik Fornander (M), ordförande i kommunstyrelsens teknikutskott, hoppas att upphandlingen för rivningen av Hotel John-fastigheten i Filipstad ska bli klar under november-december. Foto: Filip Kowalski

Hotel John-fastigheten har stått avspärrad som arbetsplats under en längre tid i väntan på slutdelen av rivningen.

Och det är slutfasen som i detta nu upphandlas.

– Vår förhoppning är att upphandlingen ska vara klar i november-december – i bästa fall kan rivningen komma igång runt årsskiftet, säger Patrik Fornander (M) som är ordförande i kommunstyrelsens teknikutskott.

Rivningen av Hotel John-fastigheten i Filipstad är en prioriterad fråga för Filipstads kommun.

Under veckans sammanträde i kommunstyrelsens teknikutskott fick politikerna information om processen att riva den slitna fastigheten.

– Jag kan förstå att folk i Filipstads kommun tycker att det har tagit lång tid att riva fastigheten, men förhoppningsvis blir upphandlingen för rivningen klar i november-december – och när den är klar ska arbetet förhoppningsvis starta inom sex månader, säger Patrik Fornander (M) som är ordförande i kommunstyrelsens teknikutskott.

Patrik Fornander (M) är ordförande i kommunstyrelsens teknikutskott.
Patrik Fornander (M) är ordförande i kommunstyrelsens teknikutskott. Foto: Göran Persson

Merparten av arbetet hittills har gått som planerat, men ansökan om rivningslov för fastighetens skyddsrum blev tidskrävande.

– Ja, hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap vi fick ansöka om att få riva skyddsrummet och svaret därifrån drog ut något på tiden. När vi fick klartecken att riva skyddsrummet kunde vi starta arbetet med upphandlingen av rivningen, säger Patrik Fornander.

Artikeltaggar

Bostad och byggenFastigheterFilipstadFilipstads kommunKommunstyrelsenModeraternaMSBPatrik FornanderPolitikSamhällsskyddUpphandling

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.