Hoppa till huvudinnehållet

Filipstad laddar för DM: ”Nu är resultaten viktigare”

Publicerad:
Morgan Lindgren ser fram mot lördagens gruppspel i DM i Filipstads sporthall.
Morgan Lindgren ser fram mot lördagens gruppspel i DM i Filipstads sporthall. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Tidigare under försäsongen har allt handlat om prestation.

Men på lördag vill Filipstads tränare för herrlaget Morgan Lindgren också se resultat – för det är då som FIBK går in i Värmlands distriktsmästerskaps gruppspel.

– Vi arrangerar gruppspelet på lördag, men även finalspelet i DM senare under säsongen – därför vore det roligt om vi kunde ta hem gruppen och gå vidare, säger han.

Filipstads herrlag finslipar formen inför den kommande säsongen.

Hittills har det enbart tränat och spelat träningsmatcher, men på lördag på hemmaplan i Filipstads sporthall väntar tre tävlingsmatcher.

Målet för laget är att ta hem sin grupp i Värmlands distriktsmästerskap och gå vidare till slutspelet.

– Så är det. Vi har spelat några träningsmatcher och nu blir det för första gången tävlingsmatcher. Vi känner att vi har testat klart nu och att det nu handlar om att vinna, säger Filipstads tränare Morgan Lindgren.

FIBK har seriespelet i division 2 att se fram emot den här säsongen. Lördagens spel i DM blir ett utmärkt sätt att kalibrera truppens tävlingsinstinkt.

– I träningsmatcherna har jag enbart varit intresserad av att se lagets prestation – det som har betytt någonting har varit hur spelet har sett ut, resultaten har jag inte brytt mig om överhuvudtaget, säger Morgan Lindgren.

Och fortsätter:

– I DM blir resultaten mycket viktigare och det vet vår grupp spelare om – vi går in i gruppspelet med inställningen att vinna varje match.

Fyra lag i gruppen

Filipstad ingår i samma DM-grupp som Örnen, Grums och Edebäck, varav de två senare lagen är konkurrenter till FIBK i division 2.

– Ja, vi borde ha en bra chans att gå vidare. Samtidigt ska man vara medveten om att vi just nu befinner oss i en stor generationsväxling. Vi har en stor grupp med spelare födda 2006 som ska tillåtas att växa in i division 2-kostymen på ett bra sätt, säger Morgan Lindgren.

Med den nya kommande generationen har Filipstad en bra mix i truppen med unga hungriga spelare och skickliga veteraner.

Kan du ge ett exempel på en spelare i den unga generationen att hålla ett extra öga på under gruppspelet?

– Då skulle jag säga Hampus Strand. Han var med på en U17-landslagscamp i tisdags – det är stort för honom och det är stort för hela föreningen att han fick vara med i ett sådant sammanhang. Han är en otrolig målskytt som alltid vill gå på avslut – att han dessutom är högerskytt är ett stort plus. Jag tror att han är en spelare som kommer att få sitt stora genombrott den här säsongen.

Artikeltaggar

EdebäckFilipstadInnebandyMorgan LindgrenÖrnenVärmlands län

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.