Hoppa till huvudinnehållet

I NATT: Polisen stoppade bil – fyra personer misstänks för brott

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vid Höglunda i Filipstads kommun stoppade polisen under natten en bil där det färdades fyra personer.

Samtliga blev misstänkta för brott.

Stoppet skedde vid 02.45-tiden. Föraren, en man i 60-årsåldern, misstänks för drograttfylleri, och polisen fattade även misstankar om annan brottslighet och gjorde en husrannsakan i bilen.

– Samtliga i bilen, tre män och en kvinna, blir misstänkta för förberedelse till stöld, då man hittar diverse brottsverktyg och slangar där, säger Olle Lund, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen.

Två av passagerarna är i 40-årsåldern och en är i 50-årsåldern.

Ingen blev gripen, men föraren av bilen fick medfölja för kroppsbesiktning.

Föraren är sammanlagt misstänkt för tre brott: Drograttfylleri, brott mot knivlagen samt förberedelse till stöld. Passagerarna misstänks endast för förberedelse till stöld.

– Det var bland annat ett brytverktyg i bilen som gör att det blir tydliga misstankar om att man planerar stöld. Nu har vi tagit upp en anmälan och sedan får utredare ta vid. Vad som skulle stjälas är inget vi vet nu, utan det får man se om det framkommer i förhör om det fanns något specifik som man planerat, säger Gabriel Henning, presstalesperson hos polisen i region Bergslagen.

Polisen omhändertog bilnycklarna och beslagtog brottsverktygen.

Samtliga inblandade är kända av polisen sedan tidigare.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättDrograttfylleriFilipstadHusrannsakanStölder

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.