Hoppa till huvudinnehållet

Bandyplanen rustas på Hammarvallen – väntas underlätta för lastbilsträffen

Publicerad:
Lastbilarna stod uppradade under årets Nykroppa Winter Trophy. Nu står det klart att bandyplanen på Hammarvallen ska rustas, så att den klarar den kommande vinterns evenemang.
Lastbilarna stod uppradade under årets Nykroppa Winter Trophy. Nu står det klart att bandyplanen på Hammarvallen ska rustas, så att den klarar den kommande vinterns evenemang. Foto: Göran Persson

Bandyplanen på Hammarvallen i Nykroppa ska rustas.

En av anledningarna är att det ska stärka ytan inför nästa års lastbilsträff.

– Det har inte gjorts någonting med Hammarvallens bandyplan på väldigt många år, så det var hög tid för att göra dräneringsarbeten på den och röja den från sly, säger Patrik Fornander (M) som är ordförande i kommunstyrelsens teknikutskott.

I slutet av februari arrangerades lastbilsträffen Nykroppa Winter Trophy.

Det blev ett succéartat evenemang med ett stort antal besökare som kom för att se de 50 lastbilarna som visades.

– Det är långt över våra förväntningar, berättade Rickard Sarfve, en av arrangörerna, för FT efter evenemanget och sa att ambitionen var att arrangera lastbilsträffen även nästa år.

BILDEXTRA/WEBB-TV: Succé för lastbilsträffen i Nykroppa - flera hundra besökare

Tidigare i veckan tog kommunstyrelsens teknikutskott ett beslut som underlättar för kommande arrangemang på Hammarvallens bandyplan i Nykroppa – och då inte bara för lastbilsträffen.

– Det har inte gjorts någonting åt den gamla bandyplanen på över 20 år, så det var dags nu, säger Patrik Fornander (M) som är ordförande i kommunstyrelsens teknikutskott.

Här är det kanske många bandyentusiaster som jublar och hoppas att Patrik Fornander öppnar för att installera en kylanläggning för en konstfrusen plan, men så är inte fallet. Istället handlar det om att rensa ytan från sly och annan vegetation, lägga på ett nytt ytmaterial och se till så att dagvattensystemet fungerar som det ska göra.

Resurser omfördelas

Kostnaden för förstärkning och grusning med ett tio centimeter lager makadam beräknas kosta 175 000 kronor medan en översyn av dagvattensystemet beräknas kosta 25 000 kronor.

– Sammanlagt handlar det om 200 000 kronor för arbetet. Det är pengar som kommer att omfördelas från fastighetsenhetens investeringsbudget, säger Patrik Fornander.

Hoppas på kyla

Han tillhör skaran människor som hoppas på att det kommer att bli en ordentlig vinter den här säsongen, det vill säga en årstid med kyla och snö.

– Förhoppningsvis blir det tillräckligt kallt så att ideella krafter ska kunna spola upp isen på planen så att allmänheten får tillgång till skridskoåkning, säger han.

Cecilia Albertsson (M), kommunalråd i Hällefors, besökte årets lastbilsträff i Nykroppa tillsammans med sina kollegor i Filipstads kommun, Christer Olsson (M) och Patrik Fornander (M).3
Cecilia Albertsson (M), kommunalråd i Hällefors, besökte årets lastbilsträff i Nykroppa tillsammans med sina kollegor i Filipstads kommun, Christer Olsson (M) och Patrik Fornander (M).3 Foto: Göran Persson

När det sedan blir dags för Nykroppa Winter Trophy mot slutet av vintersäsongen hoppas han på gott om tjäle i marken så att lastbilarna ska kunna visas i fina förhållanden.

– Förra årets lastbilsträff var ett jättebra initiativ. Arrangörerna såg att det inte fanns något liknande evenemang i Sverige vid den här tiden på året och valde att göra något åt det. Som jag har förstått det finns det redan nu ett intresse från olika aktörer inom branschen att vara med nästa år, säger Patrik Fornander.

Och fortsätter:

– Jag tror att lastbilsträffen kan ge turismnäringen en positiv effekt i form av gästnätter på de lokala hotellen och serveringar på de lokala restaurangerna.

Artikeltaggar

EvenemangHälleforsHammarvallenKommunstyrelsenLastbilarModeraternaNöje/KulturNykroppaPatrik FornanderPolitikSnöTrafik

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.