Hoppa till huvudinnehållet

Företag i Filipstad försätts i konkurs

Publicerad:
bolagsverket
bolagsverket

Aktiebolaget Springwire Sweden Aktiebolag i Lesjöfors begärs i konkurs.

Företaget registrerades 6 december 1991 och har haft sitt säte i Filipstad. Konkursen har nu registrerats hos Bolagsverket och inleddes den 18 september, enligt uppgifter från kreditupplysningsföretaget AB Syna.

Styrelseordförande är Anders Erland Berg, 80 år.

Springwire Sweden Aktiebolag

Så går en konkurs till

En konkurs innebär, för ett aktiebolag, att det avvecklas genom att bolagets tillgångar används för att betala bolagets skulder. Ett bolag kan begäras i konkurs av aktiebolaget självt eller av en borgenär som har fordringar på bolaget. Tingsrätten tar upp ansökan och försätter bolaget i konkurs. Tingsrätten utser en konkursförvaltare som hanterar processen. Konkursförvaltaren redovisar till tingsrätten som avslutar konkursen och bolaget är därmed upplöst. Länk till Bolagsverket

Artikeltaggar

KonkurserLesjöforsNäringslivNya företagVärmlands län

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.