Hoppa till huvudinnehållet

Järnvägsbro ska målas - men spåret växer igen

Publicerad:
Rosten håller på att ta över järnvägsbron.
Rosten håller på att ta över järnvägsbron. Foto: Göran Persson

Under hösten kommer renoveringen av de två järnvägsbroarna i centrala Filipstad att bli klar. Trafikverket planerar även för ommålning av järnvägsbron över Skillerälven. Men trots att underhållet inte dragits in på sträckan till Persberg har själva järnvägsspåret till stora delar tillåtits växa igen.

– I underhållsplaneringen för dom närmast åren finns det en ommålning av bron över Skillerälven centralt i Filipstad planerad, säger Gunnar Torvaldsson, nationell samordnare järnvägsbroar, på Trafikverket.

Oklar kostnad

Kostnaden för målningen är oklar eftersom ingen upphandling har gjorts ännu. Normalt sett så tar den här typen av arbete två till tre veckor att göra.

– Normalt byggs ställningar som fästs i bron som arbetet utförs från, det är också ett krav att målningsarbetet inte får göra utsläpp till vattendraget under, säger han.

Det kommer att ta två till tre veckor att måla järnvägsbron.
Det kommer att ta två till tre veckor att måla järnvägsbron. Foto: Göran Persson

Samtliga tre broar ligger efter Inlandsbanan, norr om Filipstads gamla stationshus. Det är den första järnvägsbron över Karlstadsvägen som brukar trafikeras ibland när godståg växlar inne på bangården i Filipstad.

Inga åtgärder

Enligt Trafikverket är inga ytterligare åtgärder planerade att göras på Inlandsbanan norr om Filipstad.

På sträckan till Persberg har röjning av vegetation gjorts vid enstaka trummor för vatten, för att tillgodose funktionen och för att säkra att inte banvallen förstörs.

Renoveringen av den här järnvägsbron är nästan klar.
Renoveringen av den här järnvägsbron är nästan klar. Foto: Göran Persson

Artikeltaggar

ÅtgärderFilipstadInlandsbananJärnvägNäringslivRenoveringarSamhälleSkillerälvenTrafikverketUpphandling

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.