Hoppa till huvudinnehållet

Tysk TV söker hus i Nordmark: ”Det kan gynna vår besöksnäring”

Publicerad:
Johnny Svensson i Nordmarksberg har blivit kontaktad av tyskt TV-bolag som vill göra teve i Nordmark.
Johnny Svensson i Nordmarksberg har blivit kontaktad av tyskt TV-bolag som vill göra teve i Nordmark. Foto: Maja Kuljunlahti

2013 köpte Johnny Svensson, 68, Nordmarksbergs herrgård. Nu har han blivit kontaktad av ett tyskt TV-bolag som söker renoveringsobjekt i Nordmark att basera en TV-serie på.

Det var av en ren slump som Johnny hittade Nordmarksbergs herrgård när han scrollade på internet. Efter att ha bott i Stockholm i tio år och Gävle i sex år valde han att flytta tillbaka till barndomens Nordmark.

– Det bara blev så, säger han.

Sen började Johnny hyra ut ”lillstugan” via Airbnb, där privatpersoner kan hyra ut bostäder. Nu har han fått ett meddelande via annonsen på Airbnb från en kontaktperson på RTL Studios (Radio Television Luxemburg). Den uppgav att de söker hus i Nordmark som är i behov av renovering. Tanken är att ambitiösa tyska par ska ta sig an renoveringsuppdraget som sedan följs i en TV-serie.

– Det var något jag bara inte kunde släppa, säger Johnny.

Nu söker Johnny hjälp att hitta renoveringsfastigheter i Nordmarksområdet, och tog därför kontakt med FT.

– Det kanske är bättre att en mäklare hanterar det än mig, men jag fick ju frågan i knät, tillägger han småskrattande.

Enligt bekanta till Johnny ska RTL-Studios i huvudsak producera så kallade Scripted reality-serier, vilket innebär serier där hela eller delar av handlingen genomförs utefter ett manus. Trots att han har fått höra viss negativ feedback från bekanta om studion ser han tv-serien som en positiv möjlighet för Nordmark.

– Att hjälpa dem (RTL) skulle även kunna hjälpa Nordmarks besöksnäring. Det kan gynna hela orten, säger Johnny. Jag tar gärna emot all draghjälp jag kan få att hitta ett passande objekt.

Tre objekt i Nordmark som du kan köpa idag!

Motjärnshyttans Herrgård (1752) 402m² boarea, 2,5 ha tomtarea. Nuvarande pris: 3 900 000 kr

Berga 1 (1968) - 106m² boarea, 1 468 m² tomtarea. Nuvarande pris: 550 000.

Finnboström 10 (1909) - 60 m² boarea, 1 234 m² tomtarea. Nuvarande pris: 495 000.

Artikeltaggar

AirbnbBesöksnäringMäklareNäringslivNordmarkshyttanRTLTVTV-serier

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.