Hoppa till huvudinnehållet

Par tjuvsov i sommarstuga – mannen var hög och klippte kablar

Publicerad:
En man och en kvinna bröt sig in i en sommarstuga i Karlskoga kommun. Genrebild. Stugan på bilden har ingen koppling till artikeln.
En man och en kvinna bröt sig in i en sommarstuga i Karlskoga kommun. Genrebild. Stugan på bilden har ingen koppling till artikeln. Foto: Jessica Gow/TT

Den 25-årige mannen säger att han inte minns hur han, tillsammans med en kvinna från Filipstad, bröt sig in i en sommarstuga och somnade.

Nu står han åtalad för skadegörelse och hemfridsbrott.

I slutet av maj hittade och väckte en man två personer, som låg och sov i en sommarstuga i Karlskoga kommun. Mannen kontaktade polisen, som fick ta hand om en 25-årig man och en 30-årig kvinna som är misstänkta för skadegörelse och hemfridsbrott.

I förundersökningen skriver polisen att de misstänkta tagit sig in i sommarstugan genom att krossa ett fönster till badrummet. De ska även ha sökt igenom köket och klippt av kablar till två övervakningskameror på stugans utsida, innan de till slut lade sig i sovrummet och somnade.

25-åringen uppger att han missbrukade narkotika vid tidpunkten för brottet. Han säger att han inte minns hur han och den misstänkta kvinnan, som bor i Filipstads kommun, kom in i huset. Han minns däremot att de blev väckta av en för honom okänd person.

Grovt brott mot knivlagen

I förhör erkänner 25-åringen, som för tillfället är bosatt i Degerfors kommun, att han utan lov gått in i stugan och sovit där. Han kan däremot varken erkänna eller förneka skadegörelse. Han är villig att ersätta stugans ägare för skadorna, men vill inte säga något mer om saken.

25-åringen är samtidigt åtalad för ringa narkotikabrott och grovt brott mot knivlagen. Han ska i augusti 2023 ha burit en kniv i byxlinningen i Degerfors, samtidigt som han var påverkad av narkotika. Mannen erkänner ringa narkotikabrott och nekar till brott mot knivlagen.

Artikeltaggar

ÅtalBrott, lag och rättDegerfors kommunFilipstads kommunFörhörHemfridsbrottKarlskoga kommunSkadegörelse

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.