Hoppa till huvudinnehållet

Bevara Folkets Hus i dess nuvarande form

Publicerad:
Bilder på Filipstads Folkets hus i Filipstad.
Bilder på Filipstads Folkets hus i Filipstad. Foto: Filip Kowalski

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vi, medlemmarna i Livsklubben på Barilla Sverige AB (Wasabröd), som representerar cirka 230 arbetstagare, vill framföra vårt starka stöd för att bevara Filipstads Folkets Hus i dess nuvarande regi, vi vill att Folkets Husföreningen skall fortsätta driva verksamheten.

För oss är Folkets Hus inte bara en byggnad, det är en viktig gemensam mötesplats som spelar en avgörande roll för kommunens samhällsnytta och välmående.

Folkets Hus är en plats där människor från alla samhällsskikt och åldrar kan samlas för att umgås, utöva kultur och delta i olika aktiviteter. Det är en plats där vi kan mötas och lära känna varandra, oavsett bakgrund eller intressen. Genom att bevara Folkets Hus i dess nuvarande form kan vi säkerställa att denna mötesplats förblir tillgänglig för alla, vi vill inte att det ska bli en kommersiell verksamhet som enbart gynnar vissa grupper.

Folkets Hus är också en viktig kulturell och social knutpunkt för kommunen. Här arrangeras konserter, teaterföreställningar, filmvisningar, utställningar och andra evenemang som berikar vårt kulturliv. Det är en plats där lokala föreningar och organisationer kan hålla sina möten och aktiviteter. Genom att fortsätta driva Folkets Hus som det drivs i dagsläget säkerställer vi att dessa kulturella och sociala evenemang fortsätter att berika kommunen.

Vi uppmanar därför kommunens politiker att ta sitt ansvar och se till att Folkets Hus förblir tillgängligt för alla, både för nuvarande och för kommande generationer.

Medlemmarna vid Livsklubben Barilla Sverige AB

Artikeltaggar

BarillaEvenemangFilipstadKulturNöje/KulturTeaterUtställningarWasabröd