Hoppa till huvudinnehållet

Majoriteten vill dränera kommunen på invånare och oppositionen sitter tyst

Publicerad:
Anders Nilsson ställer sig kritisk till hur den politiska majoritet har hanterat frågan om Folkets hus i Filipstad, liksom kritisk till att oppositionen tycks sitta tyst.
Anders Nilsson ställer sig kritisk till hur den politiska majoritet har hanterat frågan om Folkets hus i Filipstad, liksom kritisk till att oppositionen tycks sitta tyst. Foto: HP Skoglund

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det har varit tragiskt att följa diskussionen i media om hur framtiden ska se ut för Folkets Hus.

Att de två kommunalråden Patrik Fornander (M) och Christer Olsson (M) vill sälja huset och istället betala dyrt för verksamheten som finns där, är med stor sannolikhet ideologiskt betingat. Men att övriga partier i majoriteten bara sväljer deras dumhet är tragiskt.

Johnny Grahn, ledaren av SD i vår kommun, hans stora fråga verkar vara om Åsa Hååkman Eriksson (S) ska få kalla sig oppositionsråd eller ej. De var det enda han hade att kommentera på det senaste sammanträdet i kommunfullmäktige.

Liberalerna och Centern, där råder total tystnad. Förutom på nätet där en centerpartist som sitter i socialnämnden tycker att ”träsket ska dräneras”. I debatten om Folkets Hus.

Den nya uppmaningen av tjänstepersoner i ledande ställning och politiken är att – kommuninvånare ska vara mobila. I mina ögon verkar vi ha ett styre som på allvar vill dränera vår kommun på medborgare, försämra utbildning, inte ge människor en andra chans, rejält försämra städning i skolor och allmänna utrymmen, högre arbetsbelastning på personal, försämra utbudet på bildning och kultur. Kort sagt minimera och radikalt försämra välfärden i vårt samhälle. Och tyvärr har vi en opposition som tydligen inte uppfattat sin roll i politiken. Att vara tyst som politiker. Har jag svår att förstå. ”Politik är att vilja” – som Olof Palme sa!

Vad vill opposition i kommunen?

Anders Nilsson

Nykroppa

Artikeltaggar

DebatterLiberalernaOlof PalmePolitikSamhälleSocialdemokraternaVälfärd