Hoppa till huvudinnehållet

NHL-chansen får vänta – Rasmus Asplund blev utlånad igen

Publicerad:
Rasmus Asplund får vänta på att göra säsongsdebut som NHL-spelare. Under den gångna helgen blev han på nytt utlånad till Charlotte Checkers i AHL.
Rasmus Asplund får vänta på att göra säsongsdebut som NHL-spelare. Under den gångna helgen blev han på nytt utlånad till Charlotte Checkers i AHL. Foto: MAXIM THORE

Helgen innebar snabba puckar för Rasmus Asplund.

I nära två veckor tränade han med Florida Panthers, men fick inte chansen att säsongsdebutera i NHL.

Under lördagen lånades han på nytt ut till samarbetsklubben i AHL, Charlotte Checkers. Under natten till måndagen svensk tid deltog han i lagets 1-5-förlust borta mot San Jose Barracuda.

Rasmus Asplund från Filipstad har haft svårt att slå sig in i Florida Panthers NHL-lag den här säsongen.

När han för nära två veckor sedan blev uppkallad från AHL och Charlotte Checkers till Florida var det lätt att tro att han också skulle få spela någon match – speciellt med tanke på att han hade inlett säsongen i Charlotte lovande.

Men så blev inte fallet. Under lördagen kom beskedet att Rasmus Asplund hade blivit utlånad till Charlotte igen. Och under söndagen, natten till måndagen svensk tid, var han med på isen i Kalifornien när Charlotte förlorade med 1-5 mot San Jose Barracuda,

Rasmus Asplund noterades för två skott på mål under matchens gång, han fick dessutom -1 i plus/minusstatistiken.

Bortaturnén i Kalifornien fortsätter på onsdag för Charlotte Checkers med en match mot San Diego Gulls.

Charlotte Checkers bortaturné i Kalifornien råkar sammanfalla med Florida Panthers bortaturné i samma delstat. Det innebär att det blir lätt för Florida Panthers att kalla tillbaka Rasmus Asplund, eller någon annan spelare, om det skulle uppstå ett sånt behov under veckan.

Artikeltaggar

AHLCharlotte CheckersFilipstadFloridaFlorida PanthersIshockeyKalifornienNHLRasmus AsplundSan Jose BarracudaSport

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.