Hoppa till huvudinnehållet

Kläder för vardag och fest visades: ”Vi har koll på trenderna”

Publicerad:
Lilian Persson var en av modellerna som visade kläder för vardag och fest under SPF Seniorernas medlemsmöte.
Lilian Persson var en av modellerna som visade kläder för vardag och fest under SPF Seniorernas medlemsmöte. Foto: Filip Kowalski

Håkanssons kläder och Dee-Annas klädbutik i Filipstad har hållit i ett flertal modevisningar för den lokala SPF Seniorerna-föreningen.

I onsdags var det dags igen. Modellerna gick fram och tillbaka på PH-centers catwalk och inspirerade till olika klädval för vardag och fest.

SPF Seniorerna i Filipstad försöker hitta aktiviteter till sina möten som intresserar merparten av sina medlemmar.

Ett sådant exempel är modevisningarna som brukar hållas av Håkanssons kläder och Dee-Annas klädbutik i Filipstad.

I onsdags i förra veckan gavs en ny inblick i vilka kläder det är som ligger i tiden. Temat var höst- och vintermode och tanken var att det skulle ges exempel på plagg till både vardag och fest.

– Det man kan se är att modet går mer åt de beigea och ljusare tonerna. Sen har vi röda men även petrolfärgade kläder, rött brukar ju komma till varje jul, säger Dee-Anna Stolpe från Dee-Annas klädbutik.

Tillsammans med Emma Zetterström från Håkanssons kläder brukar hon läsa in sig på de kommande trenderna.

– Jag tycker att vi har koll på trenderna och att vi håller oss uppdaterade i Filipstad, säger Dee-Anna Stolpe.

Att få visa modet för SPF Seniorerna tycker hon är roligt.

– Jag tycker att det blev en lyckad visning. Som vanligt var det mycket folk på plats och det kändes som att vi fick möjlighet att inspirera lite grand när det gäller kläder till de kommande julborden, säger hon.

 • Emma Zetterström från Håkanssons kläder (till vänster) och Dee-Anna Stolpe från Dee-Annas klädbutik berättade om kläderna.
  Emma Zetterström från Håkanssons kläder (till vänster) och Dee-Anna Stolpe från Dee-Annas klädbutik berättade om kläderna. Foto: Filip Kowalski
 • Publiken var nyfiken på de nya trenderna.
  Publiken var nyfiken på de nya trenderna. Foto: Filip Kowalski
 • Lilian Persson går på catwalken.
  Lilian Persson går på catwalken. Foto: Filip Kowalski
 • Lena Wenander Johansson var en av modellerna från SPF Seniorerna.
  Lena Wenander Johansson var en av modellerna från SPF Seniorerna. Foto: Filip Kowalski
 • Det var inte publikbrist i lokalen.
  Det var inte publikbrist i lokalen. Foto: Filip Kowalski

Modevisningen höll ett högt tempo. Och det blev även fartfyllt efter fikat då Ingrid Nordqvist och Lillevi Eriksson från SPF:s motionscirkel ”Hopplös gympa” höll i ett lättare motionspass vid kaffeborden.

Dessutom passade lokale SPF-ordföranden Jerry Bjord på att bjuda in till nästa möte den 13 december. Även då lär det bli inslag av ljusa toner och röda färger eftersom det är tänkt att det ska bjudas på ett luciatåg och körsång.

Artikeltaggar

Dee-Anna StolpeFilipstadHandelKläderPH-centerSPF SeniorernaTrender

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.