Hoppa till huvudinnehållet

Negativa trenden fortsätter: ”Vi är inte bra i tre perioder”

Publicerad:
17-åriga Ludwig Sandahl var poängstarkast mot Skoghall. Han stod för tre poäng.
17-åriga Ludwig Sandahl var poängstarkast mot Skoghall. Han stod för tre poäng. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Det fortsätter gå tungt för Filipstads herrar. Under helgen fick man se sig besegrade av Skoghall Utveckling på bortaplan.

Den första perioden var jämn men hemmalaget Skoghall hade ledningen med 1–0 i paus. I den andra perioden tappade Filipstad och Skoghall gjorde ytterligare tre mål.

– Den första perioden var okej men den andra var bedrövlig. Vi kom ut ängsligt och slog bort mycket passningar. Man kan säga att vi gav dem vinsten i den andra perioden, säger tränare i Filipstad, Morgan Lindgren.

Filipstad försökte komma ikapp men trots fyra mål på slutet kunde Skoghall Utveckling vinna matchen med 6–4.

– Vi gjorde en bra forcering men det räckte inte hela vägen, säger han.

Ni har en seger på sju matcher, vad säger du om säsongen så här långt?

– Vi har inte varit bra i tre perioder. Oftast har det blivit en dålig period och det går inte på den här nivån. Jag tror att mycket handlar om självförtroende när det blivit många förluster. Vi sätter inte enkla målchanser. Men det gäller att leta fram positiva saker.

Vad tror du måste till för att bryta den negativa trenden?

– Att få till bra träningsveckor och få upp självförtroendet igen. Sen hoppas jag att hela truppen ska vara tillgänglig kommande matcher. Hittills har det saknats folk varje match på grund av skador och sjukdomar, säger Morgan.

Ett problem för Filipstad har varit målskörden. Hittills är man det lag i serien som gjort minst mål.

– Vi har snittat fyra mål per match vilket är för lite för att vinna innebandymatcher. Mycket sitter i självförtroendet hos målskyttarna, förklarar han.

Viktiga matcher

Kommande tre matcher kommer vara viktiga för Filipstad som slåss i botten av tabellen. Närmast möter man Karlstad IBF Ungdom som ligger placeringen före. Matcherna efter den väntar Grums och Billingsfors som ligger sist och näst sist.

– Det kommer tre extremt viktiga matcher innan serien vänder. Alla mot lag som ligger långt ner i tabellen. Det krävs 7-8 poäng de här matcherna, förklarar han.

I skrivande stund har Morgan Lindgren för första gången denna säsong inga återbud inför matchen mot Karlstad.

– Som det ser ut nu har vi fullt lag och om det står sig är det för första gången i år. Då finns inga ursäkter, vi ska ta tre poäng, säger han avslutningsvis.

Artikeltaggar

FilipstadInnebandyKarlstadKarlstad IBF UngdomMorgan LindgrenSkoghall

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.