Hoppa till huvudinnehållet

Här är årets företagare: ”Vi blev lika chockade båda två”

Publicerad:
Årets företagsfest hölls i Hällefors folkets hus. Från vänster Cecilia Albertsson (M), kommunstyrelsens ordförande, Kim Mattson Wulf, företagare, Camilla Eriksson, TXT Design, Camilla M´Quire, näringslivschef, Katinka Molander, TXT Design, Tobias Nygren, ordförande i Hällefors företagarförening, och Karolina Bystedt, Grythyttan media.
Årets företagsfest hölls i Hällefors folkets hus. Från vänster Cecilia Albertsson (M), kommunstyrelsens ordförande, Kim Mattson Wulf, företagare, Camilla Eriksson, TXT Design, Camilla M´Quire, näringslivschef, Katinka Molander, TXT Design, Tobias Nygren, ordförande i Hällefors företagarförening, och Karolina Bystedt, Grythyttan media. Foto: Privat

Årets företagare 2023 i Hällefors kommun är Camilla Ekström och Katinka Molander, TXT Design AB. Priset delades ut på årets företagsfest i Hällefors folkets hus. Dessutom delades det ut pris i form av årets uppmuntran och ett hederspris.

Camilla Ekström och Katinka Molander är båda delägare i företaget TXT Design AB.

– Vi blev lika chockade båda två, ingen av oss väntade oss det, säger Camilla Ekström och förklarar att utmärkelsen ger energi att jobba framåt.

– Det ger en puff framåt och en extra boost. Det går upp och ner. Ibland är det en stor arbetsbelastning. Det är lättare att jobba när någon uppmärksammar en.

Från början handlade det om tillverkning av skyltar, tryck och profilmaterial. De gör bland annat mycket tryck på företagskläder.

För cirka 1,5 år sedan utökades verksamheten och nu säljer de även både herr- och damkläder i systembolagets gamla lokaler.

Nu är målet framförallt att förvalta det som de har skapat.

Hon hoppas de ska ha möjlighet att längre fram kunna köpa in en maskin för att även kunna göra färgtryck.

– Vi köpte en ny vanlig tryckmaskin i början av året.

Blev överraskad

Katinka Molander blev väldigt överraskad av utmärkelsen.

– Det känns så klart jättekul, det var väldigt överraskande. Det är väldigt roligt och jag blir väldigt glad. Jag var inte beredd på det, säger Katinka Molander och fortsätter:

– Vi jobbar ganska mycket, men det är väldigt kul, säger Katinka Molander som även arbetar som studie- och yrkesvägledare och har ett eget företag.

Hon tycker att det är kul att ha flera olika jobb.

-Det är också kul att jobba tillsammans med en person som man har haft som bästa kompis ”evighetslänge”. Vi kompletterar varandra.

En förebild

Det framhålls att ägaren är en ledare och förebild, en starkt förankrad företagare med erfarenheter i olika branscher i kommunen.

I motiveringen står det bland annat: ”Förebild som positiv kraft; när andra stänger butiken tar denne företagare över, förvaltar arvet, utvecklar och gör vårt samhälle levande. Lika ofta på jobbet som att aktivt engagerad i föreningslivet. Uppmuntrar ungdomar till hälsosam livsstil och att det är möjligt att nå sina drömmar.

Camilla Ekström och Katinka Molander äger och driver TXT Design AB.
Camilla Ekström och Katinka Molander äger och driver TXT Design AB. Foto: Privat

Delägaren kombinerar med självklarhet företagande med Dolce Vita liksom tjänst för samhällets och ungdomars bästa.”

Det konstateras att företaget har haft lönsamhet från första året och nu tar ”gasellhopp” genom att fördubbla sin omsättning.

Ägaren driver företaget med delägaren. Dessutom är ägaren även största delägare i ytterligare ett Hälleforsbaserat företag, liksom styrelseledamot i ett annat företag.

Årets uppmuntran

Årets uppmuntran går till Karolina Bystedt, Grythyttan media. Det hela började med en blogg om ett husbygge.

I motiveringen står det: ” I dag driver hon en egen sajt med fler än 33 000 följare på Instagram (Domarudden 4), och hjälper företagare att synas i sociala medier.

Hon vet allt om hur man skapar engagemang på sociala media och hjälper till med allt från fotografering till att skriva textinnehållet till inlägg till strategier och annonskampanjer.”

Ett hederspris

Kim Mattson Wulf, tilldelas en hedersutmärkelse för lång och trogen tjänst som företagare i Hällefors kommun. Hon har stöttat många företagare med bokföring och administration.

I motiveringen står det: ”Med öppna armar hjälper hon den som vill starta företag framåt med rådgivning och vägledning. Hon är mentor för både nystartade som etablerade företag. Hon ger mer till andra än sig själv och finns alltid där för den som behöver stöd.

Inte sällan ger hon en blomma för att visa uppmuntran och omtanke. Utan egen vinning värnar hon om näringslivet i vårt samhälle, vilket särskilt visar sig i hennes mångåriga engagemang för Företagsföreningen i Hällefors.”

Artikeltaggar

BloggarBokföringButikerFöretagarnaGrythyttanHälleforsInstagramNäringslivSociala medier

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.