Hoppa till huvudinnehållet

Albin Frisks mål räckte inte när Filipstad föll

Publicerad:
Filipstads IF förlorade mot Kristinehamns HT
Filipstads IF förlorade mot Kristinehamns HT

Filipstad räckte inte till mot Kristinehamn på hemmaplan i HockeyTrean Värmland. Matchen på fredagen slutade 6-3 (1-2, 3-1, 2-0) till Kristinehamn.

Filipstads tränare Thomas Zander kommenterade matchen:

– En bra första period där vi vann skotten klart och två mål i pp. Sämre andra period där vi tappade till 2-4 men kom tillbaka till 3-4 efter Albin Frisks tredje mål i pp. Tredje perioden var lite fram och tillbaka fick aldrig kontakt. Två viktiga matcher till veckan där vinst är ett måste!

Första perioden var jämn. Kristinehamn inledde bäst och tog ledningen genom Edvin Oudin efter 9.50, men Filipstad kvitterade genom Albin Frisk. Och Filipstad hann också ta ledningen, återigen genom Albin Frisk. Kristinehamn gjorde dock tre raka mål i andra perioden och gick från underläge 2-1 till ledning med 2-4.

Med 3.29 kvar att spela av perioden kunde Albin Frisk göra 3-4 för Filipstad. I tredje perioden gjorde Kristinehamn 3-5 efter 12.37 genom Jesper Hellquist. Och med bara 20 sekunder kvar satte Filip Olsson 3-6.

Kristinehamns Victor Nyström hade tre assists. Billy Dahlgren hade tre assists för Filipstad och Albin Frisk gjorde tre mål.

Filipstad har två vinster och tre förluster och 20–25 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kristinehamn har fem vinster och 23–10 i målskillnad.

För hemmalaget betyder resultatet femte plats i tabellen. Kristinehamn är på första plats.

I nästa omgång har Filipstad Säffle borta i Somashallen, tisdag 21 november 19.00.

Artikeltaggar

Filipstads IFIshockeyKristinehamns HTWasahallen

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.