Hoppa till huvudinnehållet

Säkerhet i fokus på ny caféträff: ”En viktig lokal fråga”

Publicerad:
Liberalerna i Filipstad bjuder in till Café Liberal. Från vänster Ywonne Lidberg, Ann-Charlott Skalare och Ulla Olsson.
Liberalerna i Filipstad bjuder in till Café Liberal. Från vänster Ywonne Lidberg, Ann-Charlott Skalare och Ulla Olsson. Foto: Göran Persson

På torsdag den 23 november kommer Michael Björklund, säkerhetssamordnare i Filipstads kommun, att gästa Café Liberal. Han kommer att kunna svara på frågor och samtala med besökarna kring säkerhet och trygghet i kommunen.

Frågor kring trygghet och säkerhet är viktigt för många invånare. Ywonne Lidberg (L) framhåller att säkerheten kring skolorna i kommunen är ett exempel på en viktig lokal fråga, som många säkert har frågor och funderingar kring.

Ywonne Lidberg framhåller att säkerheten kring skolorna i kommunen är en viktig lokal fråga.
Ywonne Lidberg framhåller att säkerheten kring skolorna i kommunen är en viktig lokal fråga. Foto: Göran Persson

Det är ett exempel på frågor som Michael Björklund kommer att kunna ge svar på.

Bra diskussioner

Flera olika tjänstepersoner har besökt caféet tidigare och det har blivit väldigt bra diskussioner. Liberalerna i Filipstad bjuder på kaffe och förhoppningen är nu att ännu fler besökare ska komma till lokalen på Kungsgatan.

Ann-Charlott Skalare hoppas att det kommer ännu fler besökare på torsdag.
Ann-Charlott Skalare hoppas att det kommer ännu fler besökare på torsdag. Foto: Göran Persson

– Det är ett bra forum tycker vi men det tar tid att få folk att våga gå dit, säger Ann-Charlott Skalare (L) och framhåller att alla besökare är välkomna oavsett partitillhörighet.

Viktiga samtal

Ulla Olsson (L) framhåller att alla personer brukar ha åsikter kring en eller flera frågor i samhället och att just detta faktiskt är politik. Hon tycker också att det är viktigt att skapa tillfällen för samtal.

För när tankar, idéer och åsikter stöts och blöts kan tidigare åsikter kanske förändras – eller så blir man kanske ännu säkrare på sin egen ståndpunkt i någon fråga.

– När man lyssnar på andra kan man kanske ändra sig, säger Ulla Olsson.

Ulla Olsson tycker det är viktigt att lyssna på andra åsikter.
Ulla Olsson tycker det är viktigt att lyssna på andra åsikter. Foto: Göran Persson

Men i den demokrati är det ofta många åsikter och viljor som ska samsas.

– I en demokrati får man det aldrig precis som man vill, menar Ulla Olsson.

Detta är årets sista Café Liberal, men nästa år fortsätter arrangemanget och då är ytterligare åtta tillfällen inbokade. Det är dock oklart än så länge vilka gäster som kommer att bjudas in under nästa år.

Artikeltaggar

DemokratiFilipstads kommunMichael BjörklundPolitikSäkerhetSkolorUlla Olsson

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.