Hoppa till huvudinnehållet

På fika hos Calle Stjernlöf – kommunen gjorde 12 företagsbesök

Publicerad:
Under torsdagen genomförde kommunen flera företagsbesök. Näringslivschefen Maria Thiery Wase och kommunalrådet Christer Olsson (M)  besökte bland annat Big Hill Lodge och krögaren Calle Stjernlöf.
Under torsdagen genomförde kommunen flera företagsbesök. Näringslivschefen Maria Thiery Wase och kommunalrådet Christer Olsson (M) besökte bland annat Big Hill Lodge och krögaren Calle Stjernlöf. Foto: Privat

Under torsdagen genomfördes flera företagsbesök i Filipstad och det var kommunens representanter som var ute på turné. Totalt var det 14 inbokade besök och man genomförde 12 av dessa. Bland annat gjorde man ett stopp hos krögaren Calle Stjernlöf på Big Hill Lodge samt på Kronans Apotek.

– Företagsbesöken genomförs dels för att man ska lära känna varandra bättre, och dels för att företagen ska ges möjlighet att lyfta aktuella frågor med kommunens representanter, säger Christer Olsson (M) kommunalråd i Filipstad.

Under torsdagen genomfördes flera företagsbesök i Filipstads kommun av näringslivschefen Maria Thiery-Wase och kommunalrådet Christer Olsson (M). De besökte Karl Hedin AB, Apoteket Kronan och Big Hill Lodge. Dessutom fick de själva besök av Roger Björkegren från Glasögonhuset.

Förutom näringslivschefen och kommunalrådet, så var även kommundirektören Hannes Fellsman, Azam Forsberg, teknisk förvaltningschef, Roger Danielsson, gatuchef samt förvaltningschefen Sten-Åke Eriksson ute för att besöka företagen i Filipstads kommun. Maria Thiery Wase, näringslivschef i kommunen förklarar att det här är något som de har gjort sedan många år tillbaka.

– Dels gör vi kontinuerliga företagsbesök lite när som helst på året, men vi har även två dagar per år där fler representanter från kommunen är ute samma dag, berättar Maria Thiery Wase.

Hon fortsätter:

– Det är för att ge en bred bild av vilket fantastiskt näringsliv vi har i Filipstads kommun, att verkligen lyfta fram hur pass mycket olika företag vi har. Syftet med själva besöket är ju också att ha en dialog, skapa korta kontaktvägar och också få inspel på vad gör vi bra idag i kommunen, och vad skulle vi behöva bli bättre på.

Fika på Big Hill Lodge

Krögaren Calle Stjernlöf på restaurangen Big Hill Lodge fick under torsdagen besök av näringslivschefen och kommunalrådet.

– Jag tycker att det är både trevligt och viktigt att vi har kontakt. Sedan är det ju trevligt att få höra hur andra företag tycker och tänker, det var väldigt givande, säger Calle.

Var det något speciellt som du lyfte som du tycker att kommunen kan göra bättre?

– Nej inget konkret var det inte. Men jag tycker att det är jätteviktigt att de gör de här besöken, det är ju ett samarbete mellan företagen och kommunen och näringslivskontoret. Det är ju Maria som jag har mest kontakt med, förklarar han.

Calle tycker att det är roligt och viktigt att kommunens representanter visar att de är intresserade av företagare i stan. Även frågan om framtidsplanerna för restaurangen dryftades under besöket.

– De undrade hur jag tänker och det är ju som jag har sagt förut, att jag vill ju verkligen hitta rätt typ av köpare som driver det vidare i samma anda. Det är tuffa tider för många, så det är ju ändå kul att höra att det finns företagare som är positiva i stan. Det är jätteviktigt i dessa tider att vi håller ihop och att kommunen och näringslivskontoret också visar att de finns.

Vad blev det för förtäring?

– De fick ”gofika”, en god saffranskaka och härligt kaffe, det verkade som de var nöjda, intygar Calle.

Dialogen är viktig

De stora företagsbesöksdagarna äger rum två gånger om året, men man gör även kontinuerliga besök på företagen utöver dessa dagar också.

– Om kommunen känner att det där företaget vill vi besöka, då kan vi ju göra det när som helst, eller om ett företag meddelar att de fick förhinder vid det inbokade besöket, då kan representanterna komma vid ett annat tillfälle. Det är dialogen som är det viktiga, poängterar Wase.

Näringslivschefen Maria Thiery Wase och kommunalrådet Christer Olsson (M) kommunalråd gjorde ett besök på Kronans Apotek i Filipstad.
Näringslivschefen Maria Thiery Wase och kommunalrådet Christer Olsson (M) kommunalråd gjorde ett besök på Kronans Apotek i Filipstad. Foto: Privat

Kronans Apotek

Under företagsturnén besökte man bland annat apoteket i Filipstad. För ett år sedan bestämdes det att Apoteksgruppen och Kronans Apotek ska gå samman, och det är numera Kronans Apoteks varumärke som man valde att behålla.

– En sak som diskuterades under besöket hos Apoteket Kronan i Filipstad är samarbetet med kommunen, där flera av våra kunder också har behov av medicin och hur det samarbetet har utvecklats. Det var bra rutiner och arbetssätt som har kommit fram under den senaste tiden, säger Maria Thiery Wase

Artikeltaggar

ApoteksgruppenBig Hill LodgeCalle StjernlöfChrister OlssonFilipstadFilipstads kommunHandelKronans ApotekMaria Thiery WaseMat och dryckMedicinModeraternaNäringslivRestaurangerVarumärken

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.