Hoppa till huvudinnehållet

Från Hällefors till Tyskland: ”8 bidrag på turné i världen”

Publicerad:
I fjol arrangerades den allra första målartävlingen i Hällefors för barn i åldrarna 4-15 år. Bland annat så deltog Klockarhagsskolans elever i det kreativa projektet. Det blev så pass uppskattat, så nu arrangeras tävlingen för andra gången och tisdagen den 28 november vankas det vernissage på Terrassen på Hällefors bibliotek.
I fjol arrangerades den allra första målartävlingen i Hällefors för barn i åldrarna 4-15 år. Bland annat så deltog Klockarhagsskolans elever i det kreativa projektet. Det blev så pass uppskattat, så nu arrangeras tävlingen för andra gången och tisdagen den 28 november vankas det vernissage på Terrassen på Hällefors bibliotek. Foto: Pernilla Möllberg

Nu är det åter dags för målartävling i Hällefors kommun för barn och ungdomar i åldrarna 4-15 år. Vernissage och prisutdelning äger rum i utställningshallen Terrassen på Hällefors bibliotek tisdagen den 28 november.

– Åtta bidrag från Hällefors/ Grythyttan blev uttagna att delta på den internationella målartävlingen i Tyskland, avslöjar Petra Janensch, initiativtagare till målartävlingen och medlem i Konstföreningen Galleri Grythyttan.

Nu är det äntligen dags för alla barnen i Hällefors och Grythyttan att få visa upp sina konstnärliga alster från årets stora målartävling. Det är andra gången i ordningen som tävlingen arrangeras, och det är Konstföreningen Galleri Grythyttan och Hällefors kommun som står som arrangörer för det kreativa evenemanget.

En av de lyckliga pristagarna från fjorårets målartävling i Hällefors.
En av de lyckliga pristagarna från fjorårets målartävling i Hällefors. Foto: Pernilla Möllberg

Internationell tävling i Tyskland

Barnen har fått skicka in sina personliga alster skapade med valfri teknik. I fjol var första gången som tävlingen arrangerades och rekordmånga bidrag skickades in; hela 189 stycken. Petra Janensch är initiativtagare till tävlingen och medlem i Konstföreningen Galleri Grythyttan.

Åtta bidrag från Hällefors/ Grythyttan blev uttagna att delta på den internationella målartävlingen i Tyskland, avslöjar Petra Janensch, initiativtagare till målartävlingen och medlem i Konstföreningen Galleri Grythyttan.
Åtta bidrag från Hällefors/ Grythyttan blev uttagna att delta på den internationella målartävlingen i Tyskland, avslöjar Petra Janensch, initiativtagare till målartävlingen och medlem i Konstföreningen Galleri Grythyttan. Foto: Pernilla Möllberg

– Fjolårets tema var ”Det här är min värld” , och i år är temat ”Jag har en dröm”. Barn och ungdomar i åldrarna 4- 15 år har lämnat in sina bidrag och nu ser alla fram emot vernissagen. Den internationella målartävlingen i Tyskland fick 1800 bilder från 23 olika länder. 700 av alla bilder valdes ut för att delta i en utställning som visades 14 dagar på plats, och som vandrar genom Tyskland och även i utlandet, berättar Petra.

Hon fortsätter:

– Bland de 700 inskickade bidragen är 6 stycken från Hällefors, ett från Grythyttan och ett bidrag med anknytning från Grythyttan, berättar Petra och tillägger att utställningen pågår till och med den 13 december.

Det var många som besökte barnens vernissage i Hällefors i fjol. I år äger vernissagen rum den 28 november på Terrasen på Hällefors bibliotek.
Det var många som besökte barnens vernissage i Hällefors i fjol. I år äger vernissagen rum den 28 november på Terrasen på Hällefors bibliotek. Foto: Pernilla Möllberg

Artikeltaggar

BibliotekGrythyttanHälleforsKonstNöje/KulturTysklandUtställningarVernissager

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.