Hoppa till huvudinnehållet

Att få behöriga lärare att söka sig till Filipstads kommun är en utopi

Publicerad:
Att få fler behöriga lärare att söka sig till Filipstads kommun, bland annat för att lära eleverna exempelvis namngeografi, är en utopi anser insändarskribenten.
Att få fler behöriga lärare att söka sig till Filipstads kommun, bland annat för att lära eleverna exempelvis namngeografi, är en utopi anser insändarskribenten. Foto: Johan Nilsson/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det blir alltid intressant, komiskt och skrämmande på samma gång när politiker försöker påskina att de vet allt om allt.

”För oss liberaler är lärarna viktigast” sa Mikael Helmersson (L) i Kommunfullmäktige. Tillåt mig småle.

Den psykiska misshandeln av kommunens lärarkår nådde sin kulmen under 2023. Behöriga lärare och rektorer på både Spångbergsgymnasiet och Komvux har tvingats fly fältet. Är man det minsta obekväm eller råkar säga vad man tycker så är man inte önskvärd i kommunens skolor.

Helmersson fortsätter: ”Liberalernas strävan efter att få en allt högre andel, och till sist högst andel behöriga lärare i Filipstad har inte upphört i och med att de nu sitter i majoritet, utan tvärtom”.

Det här, Mikael, är ingen strävan. Det är en utopi. Vi har sämst lärarbehörighet i länet. Vad får dig att tro att en lärare skulle välja att jobba i Filipstad före till exempel Hällefors eller Storfors? Vi har idag X antal lärare boende i Filipstad som redan jobbar i Hällefors. Vad tror du det beror på? Du får nog ta i tills du spricker lönemässigt för att locka hit dem igen. Ert gigantiska övertramp i den mediala följetongen om Komvux (där även hela Värmland skrattar åt er för övrigt) gör det rätt tydligt att ni inte har en aning om vad som är bäst för lärarna eller för skolan.

Nej, Mikael. Det här är uttalanden som inte ens Pinocchio skulle ha vågat sig på. Då skulle hans näsa ha växt ända till Brattfors.

Du får gärna berätta specifikt vad dina planer är för att återupprätta Filipstads anseende som skolkommun.

Lärarn

Artikeltaggar

FilipstadFilipstads kommunHälleforsLärareLiberalernaPolitikSkola och utbildningSpångbergsgymnasiet