Hoppa till huvudinnehållet

Förlorade mot serieledaren: ”Vi gör en godkänd match”

Publicerad:
Jesper Gjermandsen är en av spelarna i Lesjöfors som inlett säsongen bra.
Jesper Gjermandsen är en av spelarna i Lesjöfors som inlett säsongen bra. Foto: Filip Kowalski

Lesjöfors herrar har inlett säsongen starkt. I den senaste matchen tog man emot serieledarna Edebäck C. Efter en jämn inledning kunde Edebäck gå ifrån på slutet.

Första perioden förblev mållös och den andra började likadant. Efter knappt halva andra perioden tog bortalaget Edebäck C ledningen. I slutminuterna av matchen tog Lesjöfors ut målvakten och då avgjorde Edebäck matchen som till sist slutade 4–0 i deras favör.

Lesjöfors tränare, Ulf Skoog, var trots allt nöjd med lagets insats.

– Det var en konstig match och det var väldigt avvaktande. Vi trodde att Edebäck som gjort över 70 mål skulle komma ut och gå framåt, förklarar han och fortsätter:

– Försvarsspelet satt bra och de sista målen kom i tom bur när vi plockade målvakten i slutet av matchen. Matchen kunde lika gärna gått åt vårat håll, säger han.

Bra start

Laget placerar sig på en tredjeplats i division fem central. Ulf Skoog som är ny tränare inför säsongen, tycker att Lesjöfors har startat säsongen bra.

– Vi har börjat bra. Tidigare har det varit en spelande tränare men jag tror det har varit bra med någon i båset som coachar.

När han kom in ville han lägga fokus på försvarsspelet och det har givit resultat.

– Jag har försökt satt ett försvarsspel och det har funkat bra. Dock kommer vi lägga mer fokus på anfallsspelet efter uppehållet vid jul. Nu har vi kontrat mycket och fokuserat på det defensiva, säger han.

Inför säsongen var man lite knackigt med folk men allt eftersom har det kommit in fler och i dagsläget är man cirka 20 stycken.

– När vi gick in i säsongen såg det lite dåligt ut med folk men har det kommit in flera, säger han.

Vad har ni för mål med säsongen?

– Vi hade ett möte och kom fram till att vi först och främst ska ha ett lag. Sen är målsättningen att försöka vinna varje match vi spelar, säger Ulf.

Härnäst möter Lesjöfors fjärdeplacerade Olsäter SK U på hemmaplan.

Artikeltaggar

EdebäckEdebäck IBFEvenemangIBF LesjöforsInnebandyLesjöforsOlsäter

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.