Hoppa till huvudinnehållet

Tog femte raka segern: ”De pressade oss hårt”

Publicerad:
Wilma Berggren satte 2-1-målet i den första perioden och gratuleras här till fullträffen av Katrin Sjöberg (till höger) som spelade fram henne.
Wilma Berggren satte 2-1-målet i den första perioden och gratuleras här till fullträffen av Katrin Sjöberg (till höger) som spelade fram henne. Foto: Filip Kowalski

Filipstads damer fortsätter ånga på i division 2. Mot Hultsberg fick man kämpa ända in i det sista för att säkra tre poäng.

Filipstads damer fortsätter på sin segersvit. Mot Hultsberg kom femte raka segern. Trots en stark start kom Hultsberg tillbaka och det blev spännande slutminuter.

– Första perioden kändes stabil. Dock pressade Hultsberg hårt och det är vi inte vana. Men allt eftersom kändes det stabilt och vi hade ledningen med 3–1 efter 20 minuter, säger tränare i Filipstad, Lena Degerstedt.

Lhea Svensson visade sin snabbhet när hon drev upp anfallen.
Lhea Svensson visade sin snabbhet när hon drev upp anfallen. Foto: Filip Kowalski

I andra perioden fortsatte Filipstad på inslagen väg och gjorde ytterligare ett mål. Men i den tredje kom Hultsberg ut med ny energi och reducerade två gånger om.

– Jag vet inte vad som hände. Vi tappade markering och blev bolltittande. De kom upp till 5–4 men vi orkade hålla ihop det, säger hon.

Faa Aspengren gick på offensiven och tog ett och annat avslut.
Faa Aspengren gick på offensiven och tog ett och annat avslut. Foto: Filip Kowalski

Matchen slutade 5–4 i Filipstads favör men man var hårt pressade i slutminuterna.

– Det var den jämnaste matchen hittills i år. Vi är inte vana att bli pressade på det sättet.

Var det någon som stack ut?

– Katrin Sjöberg. Hon jobbade och slet. Det syns att hon har rutin, säger Lena.

Alva Degerstedt spelade resolut.
Alva Degerstedt spelade resolut. Foto: Filip Kowalski

Kommande helg har Filipstad spelledigt. Efter det väntar två av säsongens tuffaste matcher.

– Först är det Kristinehamn borta. De ligger trea och har Filipstads gamla tränare, Daniel Johansson. Efter det har vi vår sponsormatch mot Hertzöga hemma, säger Lena.

  • Publiken fick uppleva en spännande match.
    Publiken fick uppleva en spännande match. Foto: Filip Kowalski
  • Emma Hultgren satte fart på spelet.
    Emma Hultgren satte fart på spelet. Foto: Filip Kowalski

Artikeltaggar

FilipstadFilipstads IBKHertzöga BKHultsbergHultsberg IBFIdrottshändelseInnebandyKatrin SjöbergKristinehamnWilma Berggren

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.