Hoppa till huvudinnehållet

Två Filipstadsbor häktade i Luleå misstänkta för grovt narkotikabrott

Publicerad:
I fredags greps och senare anhölls två Filipstadsbor i Luleå misstänkta för grovt narkotikabrott. Under måndagen tog Luleå tingsrätt beslut om att häkta dem.
I fredags greps och senare anhölls två Filipstadsbor i Luleå misstänkta för grovt narkotikabrott. Under måndagen tog Luleå tingsrätt beslut om att häkta dem. Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 30-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern från Filipstad blev under måndagen häktade på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott efter en förhandling vid Luleå tingsrätt.

Senast den 4 december ska åklagaren bestämma sig för om det ska väckas åtal i deras fall.

I fredags i förra veckan greps två personer från Filipstad, en man i 30-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern, på Luleå centralstation. De anhölls senare samma dag misstänka för grovt narkotikabrott.

Under måndagen hölls häktningsförhandlingarna i deras fall vid Luleå tingsrätt. Åklagaren hade begärt att få dem häktade samt att få tillstånd att ge mannen och kvinnan restriktioner i häktet.

Anledningen till varför åklagaren ville begära Filipstadsborna häktade var att de på fri fot bedömdes kunna förstöra bevis och på så sätt försvåra den fortsatta utredningen, liksom att det lindrigaste straffet för brottet är fängelse i ett och ett halvt år och att det inte är uppenbart att skäl till häktning saknas.

Tingsrätten tog beslutet att häkta dem på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott.

Om åklagaren bestämmer sig för att väcka åtal i mannens och kvinnas fall måste stämningsansökan skickas in till Luleå tingsrätt senast den 4 december.

Att åklagaren även gavs tillstånd att få besluta om restriktioner innebär att mannen och kvinnan kan fråntas rätten att bli placerade med andra intagna, vistas i gemensamhet, ta emot besök och kommunicera med omvärlden.

Artikeltaggar

ÅklagareÅtalBrott, lag och rättFilipstadHäktningsförhandlingNarkotikabrott

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.