Hoppa till huvudinnehållet

INSÄNDARE: ”Den som inte genomskådar Jimmie Åkessons retorik är ute på svag is”

Publicerad:
Under Sverigedemokraternas landsdagar i Västerås var Johnny Grahn, gruppledare för Sverigedemokraterna i Filipstad är på plats och höll tal. Nu kommer reaktioner på hans berömmande ord om SD:s partiledare Jimmie Åkesson.
Under Sverigedemokraternas landsdagar i Västerås var Johnny Grahn, gruppledare för Sverigedemokraterna i Filipstad är på plats och höll tal. Nu kommer reaktioner på hans berömmande ord om SD:s partiledare Jimmie Åkesson. Foto: Pernilla Möllberg

Så skickligt Jimmie Åkesson talar! Hans tal på Sverigedemokraternas landsdagar kunde tjäna som studiematerial i retorik, läran om talekonst.

Man kan faktiskt sprida lögner genom att berätta sanningar på ett infernaliskt sätt. Ett bra exempel är styrmannen som blivit osams med sin kapten. I skeppets loggbok skrev han: ”Idag var kapten nykter”. Det var styrmannens sätt att utmåla sin kapten som en fyllbult, trots att kaptenen aldrig tagit en droppe.

Grahn (SD) höll tal under landsdagarna – och nu spår han en ökning i Filipstad

Sverigedemokraternas styrman Jimmie Åkesson vill med sin retorik få oss att känna rädsla och hat för invandrare i allmänhet och för muslimer i synnerhet. Politiska motståndare utmålas som samarbetspartner till terroristorganisationer.

Den som inte genomskådar Jimmie Åkessons retorik utan rycks med av hans ”sanningar” är ute på mycket svag is.

Bosse Landberg

Artikeltaggar

FilipstadJimmie ÅkessonJohnny GrahnPolitikSverigedemokraternaVindVäderVästerås

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.