Hoppa till huvudinnehållet

Många deltog i Wasasimmet – nästa år kan tävlingen avgöras på hemmaplan igen

Publicerad:
Wasasimmet avgjordes i Sannabadet i Kristinehamn under den gångna helgen. Nästa år kan tävlingen göra comeback i Filipstad.
Wasasimmet avgjordes i Sannabadet i Kristinehamn under den gångna helgen. Nästa år kan tävlingen göra comeback i Filipstad. Foto: Privat

Under den förra helgen arrangerade Filipstads simklubb, tillsammans med Kristinehamns SS, Wasasimmet i Sannabadet i Kristinehamn.

Drygt 180 simmare från 18 klubbar deltog och det bjöds på många fina simningar under dagen med bra tider och personliga rekord.

Tävlingen avslutades med en spännande lagkapp på 4 gånger 50 meter frisim med 28 deltagande lag där Grums SS till slut stod som segrare. Grums SS tog också hem priset för flest grensegrar totalt i tävlingen.

Filipstad har hållit Wasasimmet i Kristinehamn under flera års tid under arbetet med renoveringen av Spångbergshallens simanläggning.

Föreningen har sedan tidigare aviserat att ambitionen är att låta Wasasimmet göra comeback i Filipstad när det blir möjligt. Och om det inte blir några bakslag med renoveringen fram till nyinvigningen av Spångbergshallen nästa år talar mycket för att Wasasimmet återigen kommer att avgöras i Filipstad.

Artikeltaggar

FilipstadFrisimKristinehamnKristinehamns SSRekordRenoveringarSannabadetSimsport

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.