Hoppa till huvudinnehållet

Välkomna debatten om att stoppa antidemokratiska idéer

Publicerad:
Johnny Grahn (SD) tycker att man ska välkomna debatten om att få stopp på antidemokratiska idéer.
Johnny Grahn (SD) tycker att man ska välkomna debatten om att få stopp på antidemokratiska idéer. Foto: Filip Kowalski

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Replik på Bosse Landsbergs reaktion på artikeln om min medverkan på Sverigedemokraternas landsdagar och om Jimmie Åkessons uppmärksammade tal.

”Den som inte genomskådar Jimmie Åkessons retorik är ute på svag is”, skriver Bosse Landberg.

Jag menar att den som inte lyssnar på Jimmie Åkesson är ute på svag is. Om folk lyssnat på Sverigedemokraterna från början hade vi inte haft de problem vi har idag i samhället med exempelvis gängskjutningar.

INSÄNDARE: ”Den som inte genomskådar Jimmie Åkessons retorik är ute på svag is”

Det Jimmie Åkesson underströk i sitt tal var att om det pågår antidemokratiskt verksamhet, exempelvis planer som terrordåd mot Sverige, ja då skulle moskén kunna förverkas och i förlängningen kunna rivas. Liknande tankar framförde Ardalan Shekarabi (S) i tidningen Dagen den 17 november 2022. Då var det ingen som framförde att det var hets mot muslimer.

Men när SD framför sina åsikter då är det helt plötsligt väldigt kontroversiellt och något som måste varnas för. Välkomna istället debatten och framför konstruktiva idéer om hur vi ska få stopp på antidemokratiska idéer och hot mot hela vårt svenska samhälle och försvara den för oss självklara rätten att leva i en demokrati.

Johnny Grahn

Sverigedemokraterna Filipstad

Artikeltaggar

Ardalan ShekarabiBosse LandbergDebatterDemokratiFilipstadJimmie ÅkessonJohnny GrahnSamhälleSocialdemokraternaSverigedemokraternaTerrordåd