Hoppa till huvudinnehållet

Rickard Hedlund hyllad för sina insatser: ”Det känns roligt”

Publicerad:
Reporter Filip Kowalski
Filip Kowalski
filip.kowalski@filipstadstidning.se
Rickard Hedlund blev uppmärksammad för sina insatser för värmländsk innebandy i samband med att DM-finalerna spelades i Filipstads sporthall under den gångna helgen. Här får han ta emot blommor och diplom av Madde Karlsson från Värmlands innebandyförbund.
Rickard Hedlund blev uppmärksammad för sina insatser för värmländsk innebandy i samband med att DM-finalerna spelades i Filipstads sporthall under den gångna helgen. Här får han ta emot blommor och diplom av Madde Karlsson från Värmlands innebandyförbund. Foto: Filip Kowalski

Rickard Hedlund har nått stora framgångar som tränare och ledare inom innebandyns värld.

Det mesta han vunnit är kopplat till IBF Falun – med det var i Filipstad som framgångssagan en gång började.

I samband med DM-finalerna i Filipstads sporthall i lördags hyllades han för sina insatser för värmländsk innebandy.

Värmlands innebandyförbund fyller 40 år i år. En del av firandet under året handlar om att lyfta fram profiler som har fått betydelse för värmländsk innebandy genom åren.

I Filipstad blev det Rickard Hedlund som lyftes fram.

Som tränare och ledare i IBF Falun har han nått enorma framgångar, men det var på Jonstorpsvägen i Filipstad som allt började. Rickard Hedlund, Daniel Wessner och några andra av kvarterets barn spelade landbandy på gatan tills klubborna och asfalten inte kunde slitas mer.

– Det är jäkligt kul att ha fått vara med på den här resan. Vi har gjort många bra saker i Falun över tid. Jag har fått vara med från tiden med ribbstolar i gympasalarna till innebandyfinalerna i Globen, det har varit häftigt, säger han.

Rickard Hedlund hyllades för att ha burit den värmländska innebandyfanan högt under sin karriär som tränare och ledare.
Rickard Hedlund hyllades för att ha burit den värmländska innebandyfanan högt under sin karriär som tränare och ledare. Foto: Filip Kowalski

Hur var det i början. Hann du spela något med Michael Jonestad och de andra lokala pionjärerna?

– Jag kollade på dem från början, laget med Peter Widbark, Michael Jonestad och de andra. Det var de som var mina idoler i början, sen fick man vara med och spela med dem när jag gick på Spångbergsgymnasiet.

När Rickard Hedlund hyllades i sporthallen krävdes det mycket tid för att läsa ett axplock bland alla hans framgångar.

– Ja, det var mycket. Jag hade inte koll på silvren, jag hade bara koll på gulden, säger han och ler.

Trots att han har bott i Dalarna i många år har hand aldrig släppt kontakten med sin moderklubb Filipstad och sin hemkommun. Han har en stark tro på den värmländska innebandyns framtid och han ser Filipstad som viktig kugge i att bygga distriktets framgångar.

– Filipstad är en klassikerklubb inom värmländsk innebandy. Jag tror att föreningen kommer att vara med och slåss i de övre serierna. Klubben har alltid haft en bra ungdomsverksamhet och fått fram bra spelare på både dam- och herrsidan, liksom varit bra på att få fram skickliga ungdomsledare, säger han.

En av dagens Filipstadsspelare han är nyfiken på att följa framöver är Alva Degerstedt.

– Jag följde distriktslags-SM och det var häftigt att få följa henne. Det finns en stark kultur i Filipstad att fostra spelare, säger han.

Under lördagens DM-finaler blev Skoghall mästare på damsidan medan Nilsby blev mästare på herrsidan.

Artikeltaggar

FilipstadFilipstads sporthallIBF FalunInnebandyRickard HedlundSpångbergsgymnasietVärmlands län

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.