Hoppa till huvudinnehållet

Grundbemanningen i Spångbergshallen utökas: ”Vi snålade i början”

Publicerad:
Reporter Pernilla Möllberg
Pernilla Möllberg
pernilla.mollberg@filipstadstidning.se
Under måndagens möte med kommunstyrelsens teknikutskott, beslutade man att utöka grundbemanningen i Spångbergshallen.
Under måndagens möte med kommunstyrelsens teknikutskott, beslutade man att utöka grundbemanningen i Spångbergshallen. Foto: Göran Persson

Under måndagens möte med kommunstyrelsens teknikutskott, beslutade man att utöka grundbemanningen i Spångbergshallen.

– Vi snålade för mycket i början. Vi är tvungna att ta in en årsarbetare till för att kunna upprätthålla en god service, säger Patrik Fornander (M), ordförande i kommunstyrelsens teknikutskott.

På grund av utökade öppettider i Spångbergshallen, ser förvaltningen ett behov av en utökning av bemanningen från sex årsarbetare till sju. För att kunna tillgodose tillgängligheten i hallen och för att kunna uppfylla de hygienkrav på lokalvård och underhåll, anser man att det är nödvändigt med ytterligare en årsarbetare. Patrik Fornander, ordförande i teknikutskottet, menar att det krävs mer personal för att sköta ett så pass stort badhus.

– När vi började planera för drift och skarpt läge visade det sig att vi behöver ha en årsarbetare till för att kunna hålla de öppettider som vi vill ha. Man tog väl helt enkelt i för lite från början. Sex årsarbetare är väldigt lite på ett så pass stort badhus om man jämför med andra badhus av samma dignitet, säger Patrik Fornander.

Befintlig budget

Fornander konstaterar att man snålade för mycket i början och att man nu ser att det inte riktigt håller. Att anställa en årsarbetare till blir helt enkelt nödvändigt och finansieringen kommer att ske inom befintlig budget.

– Vi gör det inom befintlig budget för hela teknik- och service. Det innebär att man får skära ner på någonting någon annanstans, men det är förvaltningens uppdrag att göra det, säger Fornander.

Patrik Fornander är ordförande i Teknikutskottet.
Patrik Fornander är ordförande i Teknikutskottet. Foto: Göran Persson

Artikeltaggar

BadanläggningarBudgetarEkonomiFörvaltningKommunstyrelsenPatrik FornanderSpångbergshallenTeknikutskottet

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.