Hoppa till huvudinnehållet

Tre personer åtalas för utpressningsförsök mot ung kvinna

Publicerad:
Reporter Diana Dragic
Diana Dragic
diana.dragic@saffletidningen.se
Tre personer i 20-årsåldern åtalas för utpressning efter att genom hotfulla meddelanden och samtal försökt kräva pengar av en ung kvinna. Genrebild.
Tre personer i 20-årsåldern åtalas för utpressning efter att genom hotfulla meddelanden och samtal försökt kräva pengar av en ung kvinna. Genrebild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Tre personer i 20-årsåldern åtalas för utpressning efter att genom hotfulla meddelanden och samtal försökt kräva pengar av en ung kvinna.

Det var i november 2022 som två män och en kvinna ska ha varit inblandade i ett utpressningsförsök mot en 18-årig kvinna.

Händelsen ska ha inträffat i Storfors, och enligt åtalet ska männen ha skrivit hotfulla meddelanden till kvinnan.

De ska bland annat ha talat om att de vet var hon bor, att de kommer att komma hem till henne om hon inte betalar skyndsamt samt att hon kommer att få en present och att hon ska få se vad den presenten är

De ska även ha filmat kvinnans tidigare bostad, skickat filmen till kvinnan och senare ringt henne och uppträtt aggressivt.

När kvinnan inte längre svarade i telefonen, ska de misstänkta personerna ha åkt hem till den adress där de trodde att kvinnan bodde och lämnat lappar med telefonnummer dit kvinnan uppmanades att skicka 1800 kronor för en påstådd narkotikaskuld.

Männen åtalas nu för försök till utpressning, då kvinnan aldrig genomförde betalningen. Den 20-åriga kvinnan är i sin tur åtalad till medhjälp till försök till utpressning.

Enligt åtalet ska hon inte ha varit engagerad i hoten eller samtalen, men däremot skjutsat en av männen till målsägandens bostad samt upplåtit sitt bankkonto och på så sätt varit behjälplig att motta pengaöverföringar.

Artikeltaggar

BankkontoBrott, lag och rättHotStorforsUtpressningÅtal

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.