Hoppa till huvudinnehållet

Nu ska det spelas innebandy i Nykroppa igen: ”Till hösten börjar jakten på Filipstad”

Publicerad:
Reporter Sanna Aronsson Sandberg
Sanna Aronsson Sandberg
sanna.aronssonsandberg@filipstadstidning.se
Samuel Bessford ser fram emot att börja jaga efter Filipstad tillsammans med det nystartade laget Nykroppa Floorball Club.
Samuel Bessford ser fram emot att börja jaga efter Filipstad tillsammans med det nystartade laget Nykroppa Floorball Club. Foto: Privat

Det var många år sedan Nykroppa hade en innebandyförening men nu vill man väcka liv i byn igen och därför har man startat föreningen Nykroppa Floorball Club. Samuel Bessford berättar att det är ett taggat gäng som kommer att ställa upp i seriespel till hösten.

– Till hösten börjar jakten på Filipstad på riktigt!

Nykroppa Floorball Club, Nykroppa FBC, kommer alltså ställa upp i höstens kommande seriespel. Laget har dragit i gång med träningar sedan några veckor tillbaka och Samuel Bessford berättar om namnet på laget:

– Det ligger med rätt i tiden!

Hur kom ni på idén att starta klubben?

– Det var nog en kombination av umgänge samt att vi vill att det ska bli lite liv i byn igen.

Än så länge har intresset för föreningen varit stort och det har varit hög träningsnärvaro.

– Intresset har faktiskt varit över förväntan och under dessa veckor vi kört nu har vi snittat minst 20 personer per träning vilket är grymt kul. Så intresset är högt och det känns roligt eftersom vi är öppna för alla att vara med och att vi gör det här för att det är roligt.

Vem ska ha tränaransvaret?

– Någon tränare är inte officiellt än, men vi hoppas på att kunna presentera vem det är inom kort på Instagram. Vill man veta och se lite mer om vilka vi är finns vi att följa på Instagram under namnet nykroppa_fbc, avslutar Samuel Bessford.

Artikeltaggar

FilipstadInnebandyInstagramNykroppa

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.