Hoppa till huvudinnehållet

Cykelbana till Piludden: ”Planerna lever, vi har lovat”

Publicerad:
Reporter Pernilla Möllberg
Pernilla Möllberg
pernilla.mollberg@filipstadstidning.se
Planerna på en cykelbana till Piludden har funnits en tid, och nu kan det snart komma att bli verklighet. Enligt Patrik Fornander (M) ordförande i Teknikutskottet, behövs det bara lite mer diskussioner med kyrkan för att man inom några månader kan komma att ta beslut i frågan. Foto: Magnus Andersson/TT kod 11930
Planerna på en cykelbana till Piludden har funnits en tid, och nu kan det snart komma att bli verklighet. Enligt Patrik Fornander (M) ordförande i Teknikutskottet, behövs det bara lite mer diskussioner med kyrkan för att man inom några månader kan komma att ta beslut i frågan. Foto: Magnus Andersson/TT kod 11930 Foto: Magnus Andersson/TT

Planerna på en cykelbana till Piludden lever. Under måndagens möte med kommunstyrelsens teknikutskott, togs frågan på nytt upp på dagordningen.

– Vi har lovat medborgarna en cykelbana, och en cykelbana ska det också bli, säger Patrik Fornander (M) ordförande i teknikutskottet.

Invånarna i Filipstads kommun har sedan länge varit lovade en cykelbana till Piludden från Filipstads tätort. Under måndagens möte med kommunens teknikutskott togs frågan upp på nytt. Enligt Patrik Fornander (M), kan en cykelbana inom kort komma att bli verklighet.

– Vi har lovat medborgarna en cykelbana och då ska det bli en cykelbana. Vi tittar nu på möjligheterna att lägga en cykelbana längs 26:an vid det aktuella området. Cykelbanan ska vara belägen på vänster sida, från Nykroppahållet sett, förklarar Fornander.

Planerad cykelbana mellan Piludden och Filipstads centrum.
Planerad cykelbana mellan Piludden och Filipstads centrum. Foto: Pernilla Möllberg

Diskussioner med kyrkan

Dock behövs det ytterligare diskussioner med kyrkan.

– Tjänstemännen för diskussioner i detta nu. Kommer vi bara överens med kyrkan ska vi nog kunna ta beslut inom några månader, meddelar Patrik Fornander.

Artikeltaggar

BeslutFilipstadKommunstyrelsenModeraternaPatrik FornanderSamhälleTeknikutskottet

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.