Hoppa till huvudinnehållet

Krigarinsats av Filipstad: ”Vi har massor av lägen men nyper inte dit den”

Publicerad:
Reporter Göran Persson
Göran Persson
goran.persson@filipstadstidning.se
Morgan Lindgren är nöjd med lagets avslutningsforcering i matchen där man skapade många vassa lägen.
Morgan Lindgren är nöjd med lagets avslutningsforcering i matchen där man skapade många vassa lägen. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Filipstad mötte ett tufft motstånd i hemmamatchen mot Skoghall i fredags. Hemmalaget gav dock aldrig upp utan kämpade vidare ända in i kaklet.

I den första perioden tog Filipstad ledningen genom mål av David Endl. Skoghall lyckades dock kvittera till 1-1 i slutminuterna av perioden.

Den andra perioden blev nästan en repris på den första. Hemmalaget tog återigen ledningen med 2-1 – nu genom mål av Henrik Nordblad. Men i slutminuterna lyckades Skoghall kvittera igen.

– Det är väl en helt ok inledning, vi spelar bra och jämnt mot Skoghall. Det som är avgörande är vår start i tredje perioden där vi har några några dåliga minuter som avgör matchen. De går från 2-2 till 2-6 på bara några minuter. Där avgörs matchen i någon form av dålig svacka, säger Morgan Lindgren, tränare för Filipstad.

Blir stressade

När Skoghall började få in målen i tredje perioden växte deras självförtroende, samtidigt som hemmalaget blev stressade av deras framgång.

– Det är tillfälligheter som avgör i innebandy, det är en momentumsport.

Morgan Lindgren pekar på problemen med målskyttet framåt.

– Vi har massor av lägen men nyper inte dit den, vi saknar en ordentlig målskytt. De finns i laget men lyser med sin frånvaro.

Han menar att målskyttarna som finns saknar självförtroende just nu - de behöver få göra några mål för att få tillbaka självförtroendet. På träningarna lägger man också stor vikt på att hitta glädjen i att göra mål. Det blir många avslutningsövningar.

Stark återhämtning

Det var alltså under den sista perioden som raset kom. Skoghall lyckades då göra fyra mål under de första 13 minuterna.

Trots detta så gav inte Filipstad upp utan kämpade vidare och i slutminuterna kom till slut utdelningen. Hemmalaget gjorde två mål i slutet av matchen.

Men trots hemmalagets krigarinsats vann alltså Skoghall matchen.

Morgan Lindgren är nöjd med lagets insats i slutet av tredje perioden då man skapade många vassa lägen.

– Jag är mest nöjd med avslutningsforceringen, när vi väl försöker gå för det så skapar vi lägen. Sen nyper vi inte dit den – det är målen framåt som saknas.

Skoghall ligger nu på sjätte plats i tabellen. Filipstad ligger på åttonde plats i tabellen.

Mål: Filipstad: David Endl, Henrik Nordblad, Liam Åslund Johansson, Noel Michelsson.

Skoghall: Alexander Ådjers 2, Filip Olsson, Oscar Jonasson, Filip Fällgren, Hannes Ljung,

Artikeltaggar

David EndlFilipstadFilipstads sporthallMorgan LindgrenSkoghallSport

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.