Hoppa till huvudinnehållet

Målkungen ser fram emot hemmaavslutningen: ”Det är alltid extra kul, men...”

Publicerad:
Reporter Emely Wallo Bergare
Emely Wallo Bergare
emely.wallo@filipstadstidning.se
Lesjöfors vann helgens bortamatch mot Åtvidaberg. Nu återstår endast hemmamatcher innan säsongen är slut. Arkivbild.
Lesjöfors vann helgens bortamatch mot Åtvidaberg. Nu återstår endast hemmamatcher innan säsongen är slut. Arkivbild. Foto: Göran Persson

Efter lördagens bortaseger med 5-2 mot Åtvidaberg återstår nu endast hemmamatcher för Lesjöfors/Filipstad. Laget sätter sitt hopp till vädermakterna att spelschemat ska kunna genomföras som planerat.

– Det är alltid kul att få spela hemma, men det är många ingredienser som ska stämma överens, säger helgens store målgörare Viktor Nilsson.

Av de fem mål som rasslade in bakom Åtvidabergs målvakt under lördagens sammandrabbning var Viktor Nilsson ansvarig för fyra av dem.

Att arbeta offensivt och skapa vassa chanser är något som ligger för den 26-årige Lesjöfors/Filipstad-spelaren.

– Det är roligt att få göra mål, kul att kunna kliva fram och se till att vi får med oss två pinnar hem. Speciellt när vi åkte till Åtvidaberg med en tunn trupp på grund av skador och sjukdom, berättar Nilsson för FT.

Han fortsätter:

– Det här var den bortamatch som spelas längst bort så med en vinst blev det en roligare och enklare hemresa.

Egentligen borde Lesjöfors/Filipstad ha vunnit med större marginal då de sonika var det bättre laget, anser Nilsson. En stark målvaktsinsats från Åtvidabergs sida satte dock stopp för det.

– Vi kunde nog ha vunnit med det dubbla egentligen, men deras målvakt gjorde det bra och tog många skott. Men som alltid – när vi täpper till bakåt kommer till slut målen framåt.

Svårt nå förstaplatsen

De matcher som återstår för Lesjöfors/Filipstad att spela denna säsong kommer att avgöras på hemmaplan, både på Skogsryd och Stålvallen, vilket Nilsson ser fram emot nu när laget fått upp farten:

– Ofta är det så att vi kommer igång lite senare på säsongen. Andra lag har fördelen att kunna träna i hallar eller på konstfrusen is, det har ju inte vi, så då brukar det ta lite tid innan vi är ikapp, men det tycker jag vi är nu, säger han och hoppas att hemmaplans-fördelen ska hjälpa laget att fortsätta vinna.

– Vi ligger väl trea nu, det blir svårt att nå andra eller förstaplatsen, men vårt mål är att hålla oss kvar och behålla tredjeplatsen.

Allt som nu återstår är att knäppa händerna och be till högre vädermakter att isen på de två hemmaarenorna inte töar bort.

– Det är ju just det... Det är alltid många ingredienser som ska stämma överens, som värdet. Men vi får hoppas att det går att genomföra alla matcher.

Mål, Lesjöfors/Filipstad: Viktor Nilsson 4, Albin Eriksson.

Artikeltaggar

Albin ErikssonBandyFilipstadLesjöforsSjukdomÅtvidaberg

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.