Hoppa till huvudinnehållet

Succékväll i ishallen – storbelopp samlades in till klubben: ”Superhäftigt”

Publicerad:
Reporter Emely Wallo Bergare
Emely Wallo Bergare
emely.wallo@filipstadstidning.se
Henrik Skalare är ordförande för Filipstads ishockeyklubb och även spelare i a-laget. Han är mycket nöjd över fredagskvällens sponsormatch som lockade många åskådare och som gav ett välkommet bidrag i kassan.
Henrik Skalare är ordförande för Filipstads ishockeyklubb och även spelare i a-laget. Han är mycket nöjd över fredagskvällens sponsormatch som lockade många åskådare och som gav ett välkommet bidrag i kassan. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Sponsormatchen blev en succé – runt 200 000 kronor samlades genom givmilda företagare och privatpersoner in till Filipstads ishockeyklubb.

Och som grädde på moset fick alla 556 åskådare som denna kväll begett sig till ishallen se FIF besegra Grums.

– Superlyckat! säger klubbens ordförande Henrik Skalare.

Sponsormatchen ägde rum under fredagskvällen, men hela helgen har de ansvariga för ishockeyklubbens sociala medier haft fullt upp med att tacka och presentera alla de som lämnat ett ekonomiskt bidrag.

– Det ploppade in sponsorer nästan ända fram till matchstart. Det är verkligen superkul! säger Henrik Skalare, ordförande men även spelare i a-laget.

Är det här någon slags rekord på antalet sponsorer?

– Vi håller på att sammanställa allt nu, så jag kan inte säga hur många det är. Det slår nog eventuellt de senaste årens sponsormatcher men kanske inte rekordåren mellan 2016 och 2018.

Trots att alla siffror inte är räknade än kan Skalare dock konstatera att fredagskvällen genererat ett stort och mycket välkommet bidrag i klubbkassan.

– Vi har fått in 200 000 i runda slängar. Och det är superhäftigt! Det här betyder mycket för klubben då det är den största ekonomiska händelsen vi har under året, säger han och vill förutom att varmt tacka alla företag och privatpersoner som bidragit till nämnda belopp, även hylla sponsorer som regelbundet stöttar klubben.

– Alla pengar vi får in gör att vi kan fortsätta att satsa på den viktiga barn- och ungdomsverksamheten.

Kammade hem segern

Utöver alla sponsorer och en mycket välfylld läktarplats toppades fredagskvällen med en seger för Filipstad som slog Grums med siffrorna 5-3.

– Det var en stabil insats. Men det känns att vi har mer att ge. Vi var på topp när vi spelade mot Viking innan julledigheten, det är det vi måste hitta tillbaka till.

Kvällens absoluta höjdpunkt kan nog ändå, enligt Skalare, ha varit i pausen mellan period ett och två då framtidens hockeytalanger äntrade rinken.

– Det var 50 ungdomar på isen som visade upp sig. Jag tror de tyckte det var riktigt kul och att det var uppskattat.

Målgörare Filipstad: Thimm Norberg, Billy Dahlgren (2), Christoffer Josefsson och Tobias Svensson.

Artikeltaggar

FilipstadFilipstads IFIshockeyRekordSociala medier

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.