Hoppa till huvudinnehållet

Våra barn förtjänar bättre än detta – stäng inte Storbrons förskola

Publicerad:
Ett förslag som politikerna i barn- och utbildningsnämnden får på sitt bord under tisdagen kan komma att leda till att Storbrons förskola kommer att stängas i augusti.
Ett förslag som politikerna i barn- och utbildningsnämnden får på sitt bord under tisdagen kan komma att leda till att Storbrons förskola kommer att stängas i augusti. Foto: Göran Persson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det är med stor förvåning och besvikelse vi som vårdnadshavare tar emot ett brev om nedläggningen av förskolan på Storbron. Era motiveringar verkar inte styras utifrån barnens välbefinnande och utveckling.

Att ni hävdar att Storbron är den minst centrala platsen är en orsak som saknar mening när det handlar om att tillgodose våra barns behov. Varför är det centralt att placera en förskola på ett område dit många söker sig? Vad händer med de barn och föräldrar som inte är en del av denna grupp? Är det verkligen barnens bästa ni har i åtanke när ni fattar detta beslut?

Vad gäller lärcentret som alternativ, är det verkligen en bättre miljö för små barn? Är lokalerna där mer lämpade för förskoleverksamhet än de på Storbron? Är uteplatsen verkligen ett bättre alternativ än den nuvarande på Storbron? Vi ifrågasätter även hur mycket pengar ni planerar att spendera på att renovera klassrummen för att anpassa dem till förskoleverksamhet.

Ska Filipstad i framtiden bara ha centrala förskolor? Varför inte sträva efter att vara i framkant och vara ett föredöme genom att följa Skolverkets rekommendationer om antal barn i barngrupperna? Vad händer om antalet födslar ökar igen? Kommer ni då att åter öppna en förskola i lokaler som inte är lämpade för våra små barn?

Det är dags att ni som beslutsfattare sätter barnens behov i fokus och tar ansvar för att skapa trygga och lämpliga miljöer för deras utveckling och välbefinnande. Vi önskar att ni tar hänsyn till vad som verkligen är bäst för våra barns framtid.

Vårdnadshavare Storbron förskola

Artikeltaggar

BarnFilipstadFörskolorSkola och utbildningSkolverketStorbron